top of page

Thomas Moore College/ PABO

Atelier 81 - Ontwerpbureau voor Licht & Enscenering, werd door architect Franz Ziegler in 2014 betrokken bij de herinrichting van het Thomas Moore College in Rotterdam; een bevlogen docentenopleidingsinstituut met hart voor de zaak en met sterke overtuigingen over het onderwijs. Omdat wij met onze lichtontwerpen graag het karakter van de mensen in een gebouw willen laten doorschemeren, kozen wij niet alleen voor een praktische bandering van de werkblokken in het trappenhuis, maar installeerden wij ook een tekst in neonletters aan de wanden in de gang: "Many are schooled but few are educated". Deze uitspraak van Thomas Moore past bij het bewustwordingsproces van de leerlingen en de bevlogenheid van de docenten en de leiding van de school. Wij kozen voor letters in een honing-goude kleur die tijdens de nachtelijke uren door de glazen gevel van de school naar buiten straalt. Net zoals wij hopen op een goudomrande toekomst voor deze nieuwe generatie docenten...

Tags:

 Recente  
 Blog berichten 
bottom of page