top of page

RAW Art Fair 2013 Rotterdam

In het eerste jaar van de RAW Art Fair (2012) werd ik door de organisatoren gevraagd om de kunstwerken die tijdens deze kunstbeurs (en expositie) werden getoond uit te lichten. De rauwe structuur van deze vroeg-twintigste eeuwse loods vroeg naar mijn gevoel echter om een ander soort licht. Ik creërdere daar spelonken van licht waardoor de werken met de architectuur werden verbonden (zie oudere blog-post).

In 2013 betrok de RAW Art Fair tijdelijk een negentiende eeuws pakhuis. Ditmaal koos ik ervoor om een spannende wisselwerking te laten ontstaan tussen de kunstwerken en de individuele bezoeker. Ik probeerde de kijker door middel van licht min of meer richting de werken te dwingen: de aantrekkingskracht van licht kan mensen soms ook een extra duwtje in de rug geven. Om dit te bereiken zette ik soms meerdere kleine spots op een kunstwerk en creërde ik een spoor van licht door de verschillende ruimtes. Hierdoor werden niet alleen de afzonderlijke stands benadrukt maar ook de looprichting van het publiek.

Tags:

 Recente  
 Blog berichten 
bottom of page