top of page

Expositie 'Ja, Natuurlijk' GEM Den Haag

Op 23 augustus 2012 ging de internationale kunstmanifestatie 'Ja, Natuurlijk' van start in het GEM (Museum voor Actuele Kunst) in Den Haag van start met als ondertitel: hoe kunst de wereld redt.

De curator, Ine Gevers, zegt er het volgende over: In Ja Natuurlijk is de mens niet langer het centrum van de wereld. In een grootsopgezette tentoonstelling laten ruim 80 kunstenaars verrassende partnerschappen zien tussenmens, natuur en techniek. Met als resultaat zowel bevrijdende als hilarische gevolgen: jehuisdier ontwerp je zelf, schimmels blijken onze beste vrienden, de stad kun je oogsten enmeeuwen zijn best lekker op de barbecue. Maar ook: Je mobiel is je geheugen, Facebook is jehabitat, internet de nieuwe biotoop en nanodeeltjes zijn niet meer weg te denken uit onsbestaan.

Lichtontwerper Paul van Laak kreeg van Stichting Niet Normaal/ Ine Gevers de opdracht om het lichtplan voor deze bijzondere manifestatie te ontwerpen waarbij het concept achter de expositie tot indrukking moest komen in de benadering van het licht. Deze foto illustreert duidelijk dat dit absoluut bijdroeg tot de beleving!

Tags:

 Recente  
 Blog berichten 
bottom of page