RAW Art Fair 2013 Rotterdam

29/07/2015

In het eerste jaar van de RAW Art Fair (2012) werd ik door de organisatoren gevraagd om de kunstwerken die tijdens deze kunstbeurs (en expositie) werden getoond uit te lichten. De rauwe structuur van deze vroeg-twintigste eeuwse loods vroeg naar mijn gevoel echter om een ander soort licht. Ik creërdere daar spelonken van licht waardoor de werken met de architectuur werden verbonden (zie oudere blog-post).

 

In 2013 betrok de RAW Art Fair tijdelijk een negentiende eeuws pakhuis. Ditmaal koos ik ervoor om een spannende wisselwerking te laten ontstaan tussen de kunstwerken en de individuele bezoeker. Ik probeerde de kijker door middel van licht min of meer richting de werken te dwingen: de aantrekkingskracht van licht kan mensen soms ook een extra duwtje in de rug geven. Om dit te bereiken zette ik soms meerdere kleine spots op een kunstwerk en creërde ik een spoor van licht door de verschillende ruimtes. Hierdoor werden niet alleen de afzonderlijke stands benadrukt maar ook de looprichting van het publiek. 

 

 

 

 

 

Tags:

Please reload

 Recente  
 Blog berichten 

July 24, 2019

December 18, 2018

December 6, 2018

January 18, 2018

December 20, 2017

December 1, 2017

January 30, 2017

Please reload

© 2015 by Atelier 81, created with Wix.com             

  • Facebook Basic Black
  • LinkedIn - Black Circle
  • Black Pinterest Icon